Jaktprodukter

Vapenskåp – Detta bör du tänka på!

Att köpa vapenskåp

Att köpa vapenskåp

Alla som är vapenägare måste också inneha ett säkerhetsskåp för att kunna låsa in sina vapen. Säkerhetsskåpet bär då namnet vapenskåp, vilka finns i en mängd olika varianter. Här finns det små vapenskåp för pistoler medan det finns riktigt stora modeller för de med upp till 12 – 18 vapen.

Normalt är att du inte behöver ett vapenskåp som klarar förvaring av mer än fyra vapen och tillhörande ammunition. Det med anledning av att du utan ytterligare ansökan och licens inte får äga mer än fyra vapen. Något som normalt set räcker bra för en jägare.

När du är intresserad av skytte

Alla de som inte jagar kan vara vapenägare för att de har ett intresse av skytte. Här är det lite knepigare att få licens, men det finns möjligheter. För det första måste du vara medlem i en skytteförening. Den minsta medlemstiden för att ansöka om licens för vapeninnehav är sex månader.

Vidare måste du även kunna påvisa aktivt skytte samt att du är skötsam och laglydig. Vid sidan av det måste du även inneha vissa skyttemärken. Givetvis behöver du också köpa ett vapenskåp pistol, där du förvarar ditt eller dina vapen. Även här är det lag på att pistoler måste låsas in. Är du sugen på att börja tävla inom skytte?, läs mer här!

Vapenskåp för jaktvapen

Vapenskåp för jaktvapen

Vi har redan nämnt att du som jägare normalt sett får äga fyra vapen. Utbudet av vapenskåp som klarar den uppgiften är brett. Här finns massor av olika modeller där alla garanterat hittar det perfekta vapenskåpet.

Vad du ska tänka på vid valet av vapenskåp är hur mycket plats du vill ha. Tänker du i ett senare skede ansöka om tillåtelse att förvara sex vapen, ska du givetvis välja ett större vapenskåp redan från början. Det då de faktiskt kostar en hel del pengar.

Efter det ska du tänka på allt annat du vill förvara i ditt säkerhetsskåp. Det kan vara allt från jaktkläder, tillbehör och ammunition. Sist men inte minst ska du också fundera på om du vill ha kodlås eller nyckellås. Efter det väljer du sedan ett vapenskåp av välkänt fabrikat.

Begagnade vapenskåp

Naturligtvis kan du även satsa på att finna ett begagnat vapenskåp. Hur som helst är det ingen säkerhet att du finner det du verkligen vill ha. Det samtidigt som du också kanske betalar nästan lika mycket som för ett nytt vapenskåp.

Är det dock så att du hittar det du vill ha till rätt pris, så är det inga fel att köpa begagnade vapenskåp.