Jaktprodukter

Jakt – Hörselkåpor

Här kommer det naturliga steget efter jaktradion att titta på hörselkåporna. Jag hade turen att få med dessa när jag köpte en av mina Lafayette radios. Som gammal tävlingsskytt var Peltor det enda jag kände till och som jag använt mig av förut. Jag är övertygad om att det finns massor av hörselkåpor där ute som är riktigt bra. Så jag kan bara bedöma dessa utifrån min egen erfarenhet jämförelse vad jag använt förut och mina förväntningar.

Skulle säga att detta är ett av mina bästa köp då jag inte haft några problem med dem alls. Jag har badat med dem, utsatt dem för hällregn och tappat dem i marken otaliga gånger. Första året funderade jag på vad det var för fel på dem då jag aldrig behövde byta batterier. Jag sköt med dom på väldigt ofta och mina vänner runt omkring behövde byta batterier i sina Peltor med jämna mellanrum. Tillslut kom dock dagen när det började pipa lite diskret i dom och batteribyte var aktuellt. Då hade det gått bra lång tid.

Filtreringen av ljudet är bra och man hör omgivningen betydligt bättre än i de Peltor jag har haft innan och provat efteråt. Dessutom tycker jag designmässigt att dom är väldigt snygga.

Tyvärr så tar dom emot lite när jag skjuter med kolvkamshöjare och dom sluter inte riktigt tätt. Utan kolvkamshöjare inga problem. Detta problem har jag med alla hörselkåpor som jag provat och problemet ligger nog mer i mitt huvuds form än i Hörselkåporna. Jag kan starkt rekommendera dessa kåpor och lovar att ni kommer bli mer än nöjda. Dom är väl värda sitt pris.

Till MSA Sordin Supreme Pro-X utdelar jag 9 av 10 slaktarknivar. Det enda som skulle kunna höja betyget skulle vara om dom var formgjutna eller hade bluetooth, å andra sidan skulle batteritiden då dras ner något förskräckligt.

Håll till godo!